Web Analytics Made Easy - Statcounter

پرورش دهنده جوان نمونه مازندرانی ماهی در قفس، از مسؤولان می‌خواهد برای بازار فروش فکری کنند تا بتواند در شغلی که به آن علاقه دارد موفق بوده و دغدغه فروش محصول خود را نداشته باشد.

خبرگزاری فارس مازندران ـ سرویس اقتصادی| پرورش ماهی همچون هر حرفه دیگری نیاز به تخصص، مهارت و دانش کافی دارد، نگهداری و پرورش ماهی در قفس بحث جدیدی است که امروز می‌خواهیم به آن بپردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش مصرف پروتئین‌های حیوانی به ویژه ماهی و سایر آبزیان سهم مهمی در سبد غذایی و سلامت غذایی مردم ایفا کرده است و به عنوان یکی از شاخص‌های ارتقاء کیفیت سبد غذایی در کشورهای توسعه یافته تلقی می‌شود، ماهی و فرآورده‌های آبزی علاوه بر مصرف به صورت تازه و منجمد سبب توسعه بسیاری از صنایع فرآوری و اشتغال‌زایی شده است.

ماهی و فرآورده‌های آبزی در اقتصاد به دلیل ایجاد اشتغال، ارزش افزوده، افزایش درآمد، ارزآوری و امنیت غذایی حائز اهمیت است و از سویی دیگر با فراهم‌سازی بسترهای تولید در دریای شمال و جنوب و در آب‌های داخلی زمینه فعالیت این زیربخش بیشتر از گذشته فراهم شده است به طوری‌که با به‌کارگیری فناوری نوین پرورش ماهی در قفس طی سال‌های اخیر از پیشرفت‌های این زیربخش حکایت دارد.

در واقع با استفاده از قفس بخشی از آب دریا، سراب و  آب پشت سد را از اطراف و کف توسط ابزارهای مختلفی مثل توری با چشمه‌های مختلف محصور می‌کنند و در آن محیط محصور، ماهی پرورش می‌دهند.

 برای اولین‌بار ماهی‌گیران از قفس برای نگهداری موقت ماهی یعنی تا زمان آماده شدن برای فروش استفاده می‌کردند و اکنون پرورش در قفس، روش جدیدی است که در سال‌های اخیر در نواحی ساحلی به‌کار برده می‌شود، پرورش ماهی در قفس از اولویت‌های شیلاتی بوده و همه برنامه‌های دولت بر پایه عملیاتی کردن این اقدام مهم است.

*دریای مازندران زیستگاه ۹۰ درصد ذخائر ماهیان جهان است

حسن اسحاقی مدیرکل شیلات مازندران در این‌باره به خبرنگار می‌گوید؛ مهم‌ترین منابع شیلاتی دریای مازندران به سه گروه ماهیان خاویاری، استخوانی و کیلکا تقسیم می‌شوند که دارای ارزش تجاری و اقتصادی هستند، دریای مازندران زیستگاه ۹۰ درصد ذخائر ماهیان جهان است.

وی با بیان اینکه استان مازندران تأمین کننده بخش زیادی از گوشت انواع ماهیان در کشور است، گفت: در استان ۱۸ هزار و ۵۵۱ تن ماهی کیلکا، هفت هزار و ۸۶ تن ماهی استخوانی، سه هزار و ۲۰۷ کیلوگرم ماهی خاویاری، ۷۶ هزار و ۳۱ تن ماهی پرورشی و ۳۹۳ کیلوگرم ماهی خاویاری تولید می‌شود.

*تولید سالانه ۶۴۰ تن ماهی در قفس در استان مازندران

اسحاقی بیان کرد: سالانه ۶۴۰ تن ماهی در قفس در مازندران تولید می‌شود، همچنین ۴۰ قفس دریایی در استان فعال است که توسط بخش خصوصی اداره می‌شود.

گفتنی است؛ استان مازندران با داشتن شرایط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، بستر مناسب طبیعی و اقلیمی به عنوان یکی از استان‌هایی است که از یک سو قدرت دستیابی و بهره‌برداری از آب‌های ساحلی دریای مازندران را دارد و از سوی دیگر زمینه مناسب و استعدادهای توسعه فعالیت‌های آبزی‌پروری را دارد.

جالب است بدانیم که؛ امسال متولدان دهه شصت در بخش کشاورزی به خوبی درخشش خود را نشان دادند و از هفت تولیدکننده برتر ملی، پنج نفر از آنان جزء جوانان دهه ۶۰ بودند که همت و تلاش آنان نشان داد موفقیت تنها با پشت میزنشینی نیست و با کارآفرینی هم می‌توان به خوبی امرارمعاش کرد.

*جوان دهه شصتی به عنوان تولیدکننده نمونه ماهی در قفس

در ادامه با مهران نظری مدیرعامل شرکت مهران گستر دریای کاسپین متولد سال ۱۳۶۹، یکی از پنج جوان دهه شصتی فعال در بخش تولید و پرورش ماهی در قفس، اهل شهرستان نوشهر، به گفت‌وگو پرداختیم که با هم می‌خوانیم؛ نظری می‌گوید؛ من کارم را از سال ۹۰ با پرورش ماهیان خاویاری آغاز و صفر تا صد مدیریت کار خودم برعهده گرفتم، به‌طوری که در این مجموعه برای ۱۰ نفر به صورت مستقیم و ۳۰ نفر به صورت غیرمستقیم ایجاد اشتغال صورت گرفت.

*تولید ۲۰۰ تن ماهی در سال، قابلیت تولید تا هزار تن 

برای استارت کار سرمایه ای بالغ بر ۲ میلیارد تومان وارد عمل شدم و با ظرفیت ۲۰۰ تن در سال در منطقه نوشهر، با توجه به طرح سازمان شیلات ایران در خصوص پرودش ماهی در قفس در دریا فعالیت خود را در این عرصه شروع کردم. 

*از ساحل تا اعماق دریا/ به دریا عشق می‌ورزم

وی ادامه می‌دهد؛ با توجه به اینکه از نوجوانی به صید و صیادی علاقه فراوان داشتم، همین امر سبب شد شغل در دریا را برای خود برگزینم و شور و شوق زیادم به این حرفه سبب شد در کارم موفق شوم.
سال اول، دو قفس را از کشور چین وارد کردم، در  سال ۹۲ دو قفس از کشور ترکیه وارد، نصب، مونتاژ و راه‌اندازی کردم، در سال ۹۶‌ قفس را از داخل کشور تهیه کردم.

پس از یک دوره آزمایشی تمام فعالیت‌های نصب و نگهداری ماهی در قفس با حمایت و همکاری فنی و علمی شیلات مازندران، پژوشکده علمی دریای خزر، مدیران جهاد و به‌خصوص مدیریت شیلات نوشهر صورت گرفت.

*افزایش ۱۰۰ درصدی تراکم ماهی در مزرعه 

این پرورش دهنده نمونه ماهی در نوشهر بیان می‌کند؛  مزرعه از سال ۱۳۹۶، به عنوان مزرعه الگویی پرورش ماهی در قفس در استان مازندران مطرح شد، میزان تولید این مزرعه با روش افزایش تراکم ماهی به میزان ۱۰۰ درصد افزایش در بحث تولید روبه رو بوده است.

همکاری مجموعه ما با سازمان تحقیقات شیلات و  دانشگاه‌ها مثال‌زدنی است و از هر گونه فعالیت‌های تحقیقی پشتیبانی کرده است، به‌طوری که گزارشی از فعالیت علمی این مزرعه به‌صورت کتابچه در سازمان تحقیقات در سال ۹۶  به انتشار رسیده است.

*موفقیت برای سه سال متوالی 

آقای نظری اعلام می‌کند؛ که از سال ۹۶ تا ۹۸، برای سه سال متولی به عنوان تولیدکننده نمونه ماهی شناخته شده و امیدوار است که با حمایت دولت بتواند پرورش ماهیان در قفس را بومی‌سازی کند.

 

* بازار فروش‌مان خوب نیست، با صادرات فاصله داریم

این جوان کارآفرین از روزی که از این طریق به دست می‌آورد راضی است و می‌گوید؛ شکرگزار خداوند هستم، بازار فروش‌مان خوب است و از طریق عرضه زنده ماهیان قزل آلا، خرید رستوران‌داران و حتی برخی از ادارات ماهی‌ها را به فروش می‌رسانم، ولی دغدغه فروش محصولم را دارم.

وی تأکید می‌کند؛  از مسؤولان می‌خواهم برای بازار فروش فکری کنند تا بتوانیم به شغلی که به آن علاقه داریم موفق باشیم و دغدغه فروش محصول خود را نداشته باشیم.

به گفته نظری برای این‌کار سرمایه‌گذاری شخصی کرده است و هیچ‌گونه تسهیلاتی از دستگاه‌های ذیربط دریافت کند با آورده شخصی خود اقدام به این کار کرد چرا که این شغل را دوست دارد و به کار کردن در دریا عشق می‌ورزد.

*تولیدات بالا ریسک‌پذیری را از یاد می‌برد

وی ادامه می‌دهد؛ پرورش ماهی شغل خوبی است، اشتغال‌زایی دارد، البته ریسک بالایی دارد‌، چرا که طوفان خبر نمی‌کند، ولی تولید سالانه ۲۰۰ تن ماهی قزل‌آلا در قفس و اینکه ظرفیت تولید هزار تن ماهی را داریم، خستگی‌ها را از یادمان می‌برد‌، اگر بازار صادرات برای ما راه بیفتد مشکل دیگری نخواهیم داشت، البته نبود اسکله و شناور هم از مشکلات دیگر در جهت رونق صادرات است. 

نظری در پایان یادآور می‌شود: تخم بچه ماهی قزل آلا در مزرعه ما فرانسوی بوده و فیمت فروش این ماهی کیلویی ۳۵ هزار تومان است، این ماهی‌ها در عمق ۳۲ متری دریا درون قفس پرورش داده می‌شوند، کار نصب تجهیزات و سر زدن را خودم انجام می‌دهم، برای انجام این کار غواصی آموختم...

به گزارش فارس؛ استفاده از ظرفیت دریای پهناور خزر در استان مازندران با داشتن بخش زیادی از سواحل، برای جهش تولید و افزایش صادرات گام مهمی است‌، حال که عده‌ای ازجوانان با سرمایه‌گذاری شخصی بدون استفاده از هیچ‌گونه تسهیلاتی پا در این عرصه نهادند کمترین حمایت برایشان،  می‌تواند فراهم کردن بازار فروش باشد!

ناگفته نماند؛ تولیدکنندگان در بخش کشاورزی نشان دادند با پشتکار قوی خود توانستند گام‌های بزرگی در امر تولید بردارند و پرچم خودکفایی را به معرض نمایش بگذارند، حال این مسؤولان هستند که باید جواب تلاش تولیدکنندگان در عرصه کشاورزی را همانند اراده قوی آنان دهند تا خستگی شبانه‌روزی این زحمت‌کشان از تن به در شود.

 

انتهای پیام/۸۶۰۳۵/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: پرورش دهنده نمونه ماهی در قفس قزل آلا پرورش ماهی در قفس دریای مازندران استان مازندران ماهی در قفس بازار فروش تن ماهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۳۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علم‌الهدی: تأمین معیشت کارگر برای همه مسؤولان ضرورت دارد

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز؛ سید احمد علم‌الهدی امروز (۱۴ اردیبهشت ماه) در خطبه‌های نماز جمعه مشهد در حرم مطهر رضوی (ع) با اشاره به فرارسیدن سالروز شهادت امام صادق (ع) اظهار کرد: امام صادق (ع) یک وجه تقارن و تشابه نزدیکی با وجود اقدس ولی نعمت ما، علی‌ بن موسی‌ الرضا(ع) داشتند؛ امام صادق (ع) نخستین نفری بود که ولادت امام رضا (ع) را بشارت داد و دوم آنکه شهادت امام صادق (ع) از نظر زمانی مقارن با ولادت امام رضا (ع) بود که انگار سرچشمه علم و فضائل امام صادق (ع) وقتی از دنیا رفت، در وجود ولی معصوم دیگری همچون امام رضا (ع) دوباره متولد شد تا همه از آن بهره‌مند شوند.

بیشتر بخوانید؛ برای حل مشکلات معیشتی همه مردم باید احساس تکلیف کنند

وی با دعوت از زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی برای حضور در اجتماع بزرگ صادقیون، ادامه داد: مانند سال‌های قبل، فردا به‌مناسبت فرا رسیدن سالروز شهادت رئیس مذهب جعفری، زائران و مجاوران امام هشتم (ع) از میدان شهدا به سمت حرم مطهر رضوی راهپیمایی برگزار می‌کنند. اجتماع عظیم صادقیون از آن سنت‌های حسنه و نیکی است که همه می‌توانند به نیت عرض تسلیت و ابراز ارادت به محضر امام رضا (ع) در آن شرکت کنند.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با اشاره به فرا رسیدن هفته معلم و هفته کارگر، بیان کرد: کارگر، عنصر سازنده در جامعه است و توسعه اقتصادی، رشد اقتصادی و جهش تولید به مدد بازوان توانمند او تأمین می‌شود.

وی با اشاره به آیه ۲ سوره مبارکه جمعه، تأکید کرد: قول مشهور این است که امام (ره) فرمود معلمی شغل انبیاست، اما اشاره امام به هر معلمی نیست، زیرا خداوند در قرآن سه شغل برای پیامبران الهی عنوان کرده است؛ آنجا که می‌فرماید «هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیِّینَ رَسُولًا مِنْهُمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ» و تصریح می‌کند که پیامبران، آیات الهی را برای مردم می‌خواندند، آن‌ها را تزکیه می‌دادند و کتاب و حکمت به ایشان می‌آموختند. این سه عنوان، سه شرطی است که اگر معلم به آن پایبند بود، آن زمان است که می‌توان گفت آن معلم رهروی طریق انبیاست.

تولید هویت؛ تکلیف اصلی معلمان

امام جمعه مشهد با بیان اینکه تولید هویت برای مردم، بزرگترین رسالت انبیای الهی بود، گفت: همه انسان‌هایی که در دوران حیات با برکت رسول اکرم (ص) در قبایل، عشایر و دسته‌های مختلف که گرفتار امیال نفسانی بودند، بر هم شمشیر می‌کشیدند و قتل و غارت را در روابط خود حاکم می‌کردند، به دست پیامبر اسلام (ص) هویت یافتند، تبدیل به امت شدند و جامعه‌سازی کردند. بر همین اساس هم بود که رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با معلمان تأکید کردند که پرورش هویت دانش‌آموزان در کنار علم‌آموزی، بر معلمان ضرورت دارد.

علم‌الهدی اظهار کرد: معلم مکلف است پیش از آموزش، به دانش‌آموز هویت ملی و دینی ببخشد، زیرا از اساس، هویت دینی محور هویت ملی است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه آموزش و پرورش مکلف است فرهنگ ملی و دینی را به دانش‌آموز تعلیم دهد، بیان کرد: اگر این فرهنگ به درستی منتقل شد، آن زمان، نسل آینده‌ساز دیگر خودباختگی هویتی نخواهد داشت و غرب‌گرا و غرب‌زده نخواهد بود.

او ادامه داد: آنچه امروز در دانشگاه‌های آمریکا در حال وقوع است، اینکه استاد دانشگاه را روی زمین می‌کشند و دانشجو را به شدیدترین شکل ممکن سرکوب می‌کنند، همه این‌ها تابلوی لیبرال دموکراسی و تمدن غربی است که امروزه در آمریکا به چشم می‌آید. حقیقت این‌ها همین است، واقعیت این‌ها همین است. دانش‌آموز اگر هویت پیدا کند، به این‌ها وابسته نمی‌شود.

وی افزود: پس از هویت‌بخشی، خداوند تزکیه را مقدم بر تعلیم دانسته است. به همین دلیل، ما نیز تأکید داریم که باید پرورش مقدم بر آموزش باشد. البته در مقوله پرورش نمی‌توان فقط به دبیران پرورشی اکتفا کرد، زیرا اصل تربیت از همان معلمی آغاز می‌شود که در حال تعلیم است. آن عظمتی که معلم به‌خاطر علمش در چشم دانش‌آموز دارد، بهترین ابراز تربیت است. اگر معلم دغدغه‌مند و این سه خاصیت را داشته باشد، یعنی به دانش‌آموز هویت داد، او را تربیت کرد و تعلیم را به حد کمال به اجرا درآورد، آن زمان است که رهروی طریقت انبیاست.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229329 برچسب‌ها سیداحمد علم الهدی

دیگر خبرها

  • ببینید | تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی بدون بو و با طعم مطبوع
  • ترویج و آموزش مالکیت معنوی به کودکان و نوجوانان
  • نقشی از شخصیت‌های قصه‌های ایرانی بر روی پوستر نمایشگاه کتاب
  • فراخوان جشنواره راویان غدیر در استان قزوین
  • تسلط مرد ماهی فروش به انگلیسی
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی
  • علم‌الهدی: تأمین معیشت کارگر بر همه مسؤولان ضرورت دارد
  • علم‌الهدی: تأمین معیشت کارگر برای همه مسؤولان ضرورت دارد
  • تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی